ÄM-koru® - tietoa äidinmaitokorusta

Äidinmaitokoru kantaa sinun ja lapsesi tarinaa – pientä palaa rakkautta

Valmistan uniikit korut äidinmaidosta – eli ÄM-korut® – ainoana yrityksenä Suomessa. Äidinmaidosta valmistettu koru on uniikki muisto ja lahja, joka säilöö pientä palaa rakkautta.

Olen kultaseppä ja koruni ovat sekä materiaaleiltaan, että valmistusmenetelmiltään laadukkaita. Itse kehittämälläni menetelmällä äidinmaito säilötään korutarkoitukseen sopivaan hartsiin ja näin saadaan aikaan yksilöllinen maidonvalkea koru. ÄM-kiveen ei käytetä väriaineita. ÄM-koru® on Jasmin Designin rekisteröity tuotemerkki. 

Yleistä äidinmaitokorusta

Korun metalliosat ovat laadukkaita ; joko 925-sterlinghopeaa tai 585 (14K) keltakultaa. "Kivi"on väritöntä koruhartsia, johon värin antaa äidin oma maito. Äidinmaitokivi on suojalakattu korutarkoitukseen soveltuvalla kirkkaalla lakalla.

Tuoreen maidon sijaan myös pakastettu maito käy. "Laihasta" maidosta tulee yleensä hieman haaleampi väri koruun, kuin "paksusta" maidosta. Maitoa pyydän lähettämään n. 2 rkl. Maidon ei tarvitse olla juontikelpoista korutarkoitukseen. 

Koruissa on mahdollisuus käsinkaiverrukseen korun taakse tai erilliselle hopealaatalle. Kysy hintatietoja pidemmistä kaiverruksista erikseen. Koruun on mahdollista ostaa myös lisäosia : Swarovskin kristalli, makeanveden helmi, lehtikultaa/-hopeaa tai helmiäissävyä ÄM-kiveen tai erillinen nimikirjainlaatta. Lisäosat löytyvät verkkokaupasta. Mikäli haluat koruun ketjun tai nauhan, voit tilata sen erikseen verkkokaupasta. 

ÄM-sormusta en suosittele välttämättä jokapäiväiseen kovaan käyttöön. Vaikka ÄM-kivi on kovaa materiaalia, se on verrattavissa esim. luonnonhelmiin, jotka naarmuuntuvat kovemmassa käytössä. Riipukset ja korvakorut eivät pääse naarmuuntumaan kuten sormukset.

Huom! ÄM-"kiven" pinta tai väri ei välttämättä ole täysin tasainen: väri saattaa vaihdella maidon värin sekä rasvaisuuden mukaan ja kivi saattaa sisältää kirkkaita hartsikuplia tai hartsi"viiruja" tai pieniä hartsilaikkuja. Jokainen ÄM kivi on siis uniikki ja yksilöllinen.

Koru saattaa muuttaa sävyään kellertävämmäksi ajan kuluessa. Tämä on ominaista koruhartsista valmistetuille tuotteille. Kellastumiseen voi vaikuttaa myös aurinko, ihon ph, ihovoiteet ym. Toisilla asiakkailla koru ei ole juurikaan muuttanut väriään vuosien päästä, kun taas toisilla jo muutaman kuukauden käytön jälkeen on havaittavissa kellastumista. Kellastuminenkin on siis täysin yksilöllistä. Eniten korussa kellastuu pinta ja sen voi myös tarvittaessa hioa ja lakata uudestaan. 

Omien toiveiden äidinmaitokoru

Valmistan tilauksesta myös malliltaan erilaisia äidinmaitokoruja omien toiveidesi mukaan mm. hopeasta tai kullasta (kelta-, valko-, punakulta). Koruihin voidaan yhdistää myös jalokiviä. Suunnitellaan koru yhdessä juuri sinulle sopivaksi. Myös erilaiset laatat, kaiverrukset, muutokset malliston malleihin jne voivat olla mahdollisia. Ota rohkeasti yhteyttä! 

Kysy lisätietoja ja hinta-arviota: asiakaspalvelu@jasmindesign.fi tai yhteydenottolomakkeella. 

Tilausohjeet

Voit tilata haluamasi korun suoraan verkkokaupasta. Tilaamalla ja maksamalla korun pääset työjonoon.

Tilaamisen jälkeen saat tilausvahvistuksen. Lähetän sähköpostilla ohjeet ja aikataulun maidon toimittamiseen muutaman arkipäivän kuluessa. Muistathan tarkistaa myös roskapostisi, mikäli ohje eksyy sinne!

Koru valmistuu n. 2 viikon kuluessa maidon vastaanottamisesta. Mikäli maito ei Jasmin Designista riippumattomista syistä saavu sovitun viikon aikana, joudun siirtämään lähetysajan tilausjonon loppuun. Ilmoitan tilaajan sähköpostiin, mikäli maito EI saavu sovitun viikon aikana. 

Otan uusia maitoja vastaan vkolla 9, 2022. Voit tilata korun verkkokaupasta vaikka heti ja näin varmistat, että vkolla 9 on sinun maitosi lähetysviikko.

Valmis koru toimitetaan asiakkaalle hyvin pakattuna kovassa, kauniissa lahjarasiassa ja aina seurattavana kotiin toimitettavana pikakirjeenä. Useampi, kuin neljä korurasiaa sekä taulut toimitetaan pakettina. Kun koru on viety postiin, saat sähköpostiisi seurantakoodin. Postituspäivä on pääsääntöisesti torstai. 

ÄM-koru on aina tilaustyö, joten sillä ei ole palautusoikeutta.

Äidinmaitokorun hoito-ohjeet

Äidinmaitokorut voidaan puhdistaa miedolla tiskiaineliuoksella.Tämän jälkeen koru tulee pian huuhdella ja kuivata hyvin.
Hopeiset osat voidaan puhdistaa esim. hopeanpuhdistusliinalla tai kastamalla vanupuikko hopean puhdistusnesteeseen ja sivelemällä hopeiset osat sillä. Tämän jälkeen koru huuhdellaan ja kuivataan. 

Pue korut päälle viimeiseksi ja riisu ensimmäiseksi. Tällöin esim. hiuslakka tai hajusteet eivät pääse vahingoittamaan niitä. Korun käyttöä pitäisi välttää myös suihkussa, uidessa, saunoessa ja nukkuessa, sillä pesuaineet, kemikaalit sekä korkea lämpötila voivat rasittaa materiaaleja turhaan ja nukkuessa ihon epäpuhtaudet voivat aiheuttaa bakteerikantaa koruihin tai ketju voi taittua. Hiusvärit, henna, värillinen voide tms voi tarttua koruun, mikäli koru joutuu kosketuksiin niiden kanssa. Suosittelen pitämään hiusten värjäysten jälkeen muutaman päivän välin ennen kuin puet korun uudestaan yllesi. 

Tarkasta korusi säännöllisesti, ettei siitä löydy esim. kulumisesta johtuvia asioita kuten ohentuneita lenkkejä, murtumia tai muita rasituksen merkkejä. Tarkista myös aina ennen käyttöä, ettei ketjun lukon avolenkki ole aukeamassa. Hopea on pehmeää materiaalia ja lukon lenkki voi lukkoa avatessa vääntyä raolleen.

Mikäli huomaat jotain edellä mainituista, ota yhteyttä Jasmin Designiin sähköpostilla asiakaspalvelu@jasmindesign.fi niin neuvon, miten toimia. 

Ethän pidä (tai käytä) koruja suorassa auringonpaisteessa tai kuumassa paikassa (esim. patterin päällä). Kun et käytä korua, on hyvä säilyttää sitä mukana tulevassa korurasiassa. 

Ajan kuluessa suojalakka voi kulua tai alkaa irtoamaan (etenkin riipuksien takaosissa, jotka ovat ihoa vasten). Mikään suojalakka ei ole ikuinen vaan se kuluu tai ohentuu käytössä. Jos näin käy, ei koru ole mitenkään pilalla, se on vain "ikääntynyt". Voit ottaa yhteyttä asiakaspalvelu@jasmindesign.fi niin sovitaan korun uudelleenlakkauksesta (tämä kustantaa tavallisesti 10-15€). Suojalakan tulisi kestää normaalia käyttöä kuitenkin vuosia. 

TILAA ÄM-KORU®