ÄM-koru® - tietoa äidinmaitokorusta

Äidinmaitokoru kantaa sinun ja lapsesi tarinaa – palaa rakkautta

Valmistan uniikit ÄM-korut® äidinmaidosta – ainoana yrityksenä Suomessa. Äidinmaidosta valmistettu koru on uniikki muisto tai lahja, pala rakkautta. Se on henkilökohtainen koru äidille, jossa kantaa muistoja mukana. 

Yleistä äidinmaitokorusta

Olen kultaseppä ja koruni ovat sekä materiaaleiltaan, että valmistusmenetelmiltään laadukkaita. Itse kehittämälläni menetelmällä äidinmaitoa säilötään korutarkoitukseen sopivaan hartsiin ja näin saadaan aikaan yksilöllinen maidonvalkea koru. ÄM-kiveen ei käytetä väriaineita. ÄM-koru® on Jasmin Designin rekisteröity tuotemerkki. 

Korun metalliosat ovat laadukkaita ; joko 925-sterlinghopeaa tai 585 (14K) keltakultaa. Korujen jalometallit ovat aitoa hopeaa ja kultaa (95% kierrätettyä). "Kivi"on väritöntä koruhartsia, johon värin antaa äidin oma maito. Äidinmaitokivi on suojalakattu korutarkoitukseen soveltuvalla kirkkaalla lakalla.

Tuoreen maidon sijaan myös pakastettu maito käy. Maito voi olla ollut useitakin vuosia pakkasessa ja se käy edelleen korutarkoitukseen. Maidon ei myöskään tarvitse olla juontikelpoista. "Laihasta" maidosta tulee yleensä hieman haaleampi väri koruun, kuin "paksusta" maidosta. Maitoa pyydän lähettämään 2rkl (30ml) mutta korun tekemiseen riittää hyvin 10ml maitoa eli pyytämäni 30ml on vain suurempi määrä varmuudeksi. 

Koruissa on mahdollisuus käsinkaiverrukseen korun taakse tai erilliselle kaiverruslaatalle. Kysy hintatietoja pidemmistä kaiverruksista erikseen. Koruun on mahdollista ostaa myös lisäosia : esimerkiksi Swarovskin kristalli, makeanveden helmi, lehtikultaa/-hopeaa tai helmiäissävyä ÄM-kiveen tai erillinen kaiverruslaatta. Lisäosat löytyvät verkkokaupasta. Mikäli haluat koruun ketjun tai nauhan, voit tilata sen erikseen verkkokaupasta. 

ÄM-sormusta en suosittele välttämättä jokapäiväiseen kovaan käyttöön. Vaikka ÄM-kivi on kovaa materiaalia, se on verrattavissa esim. luonnonhelmiin, jotka naarmuuntuvat kovemmassa käytössä. Riipukset ja korvakorut eivät pääse naarmuuntumaan kuten sormukset.

Huom! Maito ei aina asetu koruun täysin tasaisesti eli maitokiven pinta tai väri ei välttämättä ole täysin tasainen. Korun väri saattaa vaihdella maidon värin sekä rasvaisuuden mukaan ja maitokivi saattaa sisältää hartsikuplia tai -viiruja tai -laikkuja. Nämä voivat näkyä maitokivessä tummempana kohtana mutta ovat kirkasta koruhartsia. Jokainen ÄM-kivi on siis uniikki ja yksilöllinen. Edes samasta maidosta ei saa kahta täysin identtistä korua. 

Koru saattaa muuttaa sävyään kellertävämmäksi ajan kuluessa. Tämä on ominaista koruhartsista valmistetuille tuotteille. Kellastumiseen voi vaikuttaa myös aurinko, ihon ph, ihovoiteet ja muut kemikaalit, tupakointi ym. Toisilla asiakkailla koru ei ole juurikaan muuttanut väriään vuosien päästä, kun taas toisilla jo muutaman kuukauden käytön jälkeen on havaittavissa kellastumista. Kellastuminenkin on siis täysin yksilöllistä. Eniten korussa kellastuu pinta ja riippuen korun mallista, sen voi myös tarvittaessa hioa ja lakata uudestaan. 

Omien toiveiden Äidinmaitokoru

Valmistan tilauksesta myös malliltaan erilaisia äidinmaitokoruja omien toiveidesi mukaan kierrätetystä hopeasta tai kullasta (kelta-, valko-, punakulta). Koruihin voidaan yhdistää myös jalokiviä. Suunnitellaan koru yhdessä juuri sinulle sopivaksi. Myös erilaiset laatat, kaiverrukset, muutokset malliston malleihin jne voivat olla mahdollisia. Ota rohkeasti yhteyttä! 

Kysy lisätietoja ja hinta-arviota: asiakaspalvelu@jasmindesign.fi tai yhteydenottolomakkeella. 

Tilausohjeet

Voit tilata haluamasi korun suoraan verkkokaupasta. Tilaamalla ja maksamalla korun pääset työjonoon.

Tilaamisen jälkeen saat tilausvahvistuksen. Lähetän muutaman arkipäivän kuluessa sähköpostilla ohjeet ja aikataulun maidon toimittamiseen. Muistathan tarkistaa myös roskapostisi, mikäli ohje eksyy sinne! Maito lähetetään omakustanteisesti kirjekokoisena lähetyksenä. Huomioithan, että on tärkeää lähettää maito pyydettynä ajankohtana. Tavallinen kirjeposti jaetaan vain kolmena päivänä viikossa. 

Koru valmistuu n. 2 viikon kuluessa maidon vastaanottamisesta. Mikäli maito ei Jasmin Designista riippumattomista syistä saavu sovitun viikon aikana, joudun siirtämään lähetysajan tilausjonon loppuun. Ilmoitan tilaajan sähköpostiin, mikäli maito EI saavu sovitun viikon aikana. 

Otan uusia maitoja vastaan vkolla 35, 2024. Voit tilata korun verkkokaupasta vaikka heti ja näin varmistat, että pääset työjonoon. 

Olen kesälomalla viikot 32-34. Tilauksia voi tehdä verkkokaupasta myös lomani aikana. Lomani aikana tilanneille lähetän ohjeet vkolla 35. 

(Huom! Kannattaa varmuudeksi pakastaa maitoa 30ml, jos maidon tulo on vaarassa loppua ennen maidon lähettämistä. 30ml riittää hyvin myös esimerkiksi korvakoruihin tai kahteen riipukseen.) 

Valmis koru toimitetaan asiakkaalle hyvin pakattuna kovassa, kauniissa lahjarasiassa ja aina seurattavana kotiin toimitettavana pikkupakettina (xxs-paketti). Useampi, kuin kuusi korurasiaa sekä taulut toimitetaan postipakettina. Kun koru on viety postiin, voit seurata lähetystä Omaposti -sovelluksella. Postitan pääsääntöisesti loppuviikosta. Xxs-paketti jaetaan kotiin postiluukkuun/-laatikkoon. (Isommat postipaketit noudetaan postista) 

ÄM-koru on aina tilaustyö, joten sillä ei ole palautusoikeutta.

Äidinmaitokorun hoito-ohjeet

Äidinmaitokorut voidaan puhdistaa miedolla tiskiaineliuoksella kostutetulla pyyhkeellä. Tämän jälkeen koru tulee pyyhkiä vedellä kostutetulla pyyhkeellä ja kuivata hyvin.
Hopeiset osat ja hopeaketjut voidaan puhdistaa esim. hopeanpuhdistusliinalla tai kastamalla vanupuikko hopean puhdistusnesteeseen ja sivelemällä hopeiset osat sillä. Kultakoruihin käytetään niille soveltuvia puhdistusaineita. Tämän jälkeen korun hopeaosat huuhdellaan ja kuivataan. Nahkanauhoja ei tule kastella eikä niiden kanssa tule käyttää mitään kemikaaleja. 

Pue korut päälle viimeiseksi ja riisu ensimmäiseksi. Tällöin esim. hiuslakka tai hajusteet eivät pääse vahingoittamaan niitä. Korun käyttöä pitäisi välttää myös suihkussa, uidessa, saunoessa ja nukkuessa, sillä pesuaineet, kemikaalit sekä korkea lämpötila voivat rasittaa materiaaleja turhaan ja nukkuessa ihon epäpuhtaudet voivat aiheuttaa bakteerikantaa koruihin tai ketju voi taittua. Hiusvärit, henna, värillinen voide tms voi tarttua koruun, mikäli koru joutuu kosketuksiin niiden kanssa. Suosittelen pitämään hiusten värjäysten jälkeen muutaman päivän välin ennen kuin puet korun uudestaan yllesi. 

Tarkasta korusi säännöllisesti, ettei siitä löydy esim. kulumisesta johtuvia asioita kuten ohentuneita lenkkejä, murtumia tai muita rasituksen merkkejä.

Mikäli huomaat jotain edellä mainituista, ota yhteyttä Jasmin Designiin sähköpostilla asiakaspalvelu@jasmindesign.fi niin neuvon, miten toimia. 

Ethän pidä (tai käytä) koruja suorassa auringonpaisteessa tai kuumassa paikassa (esim. patterin päällä). Kun et käytä korua, on hyvä säilyttää sitä mukana tulevassa korurasiassa. 

Ajan kuluessa suojalakka voi kulua tai alkaa irtoamaan (etenkin riipuksien takaosissa, jotka ovat ihoa vasten). Mikään suojalakka ei ole ikuinen vaan se kuluu tai ohentuu käytössä. Jos näin käy, ei koru ole mitenkään pilalla, se on vain "ikääntynyt". Voit ottaa yhteyttä asiakaspalvelu@jasmindesign.fi niin sovitaan korun uudelleenlakkauksesta (tämä kustantaa tavallisesti 25-40€). Suojalakan tulisi kestää normaalia käyttöä ainakin pari vuotta. 

TILAA ÄM-KORU®