Korujen hoito-ohjeet

Hyvin ja säännöllisesti hoidettuna koru säilyy ja säilyttää arvonsa useita vuosia. Korut tulisi säilyttää erillään toisistaan. Samassa lippaassa sekaisin säilytettynä ne saattavat naarmuuntua. Ketjut säilyvät parhaiten ripustettuina.

Pue korut päälle viimeiseksi ja riisu ensimmäiseksi. Tällöin esim. hiuslakka tai hajusteet eivät pääse vahingoittamaan niitä. Korujen käyttöä pitää välttää uidessa, saunoessa sekä nukkuessa, sillä pesuaineet, kemikaalit tai korkea lämpötila voivat rasittaa materiaaleja ja nukkuessa ihon epäpuhtaudet voivat luoda koruihin bakteerikantaa. Nahkanauhoja ei saa kastella eikä niiden kanssa tule käyttää mitään kemikaaleja. 

 

Kultakorujen puhdistus

Kultakorut voi puhdistaa miedolla tiskiaineliuoksella, kullalle tarkoitetulla puhdistusaineella tai puhdistusliinalla. Tämän jälkeen koru tulee huuhdella ja kuivata hyvin. Mahdollisten jalokivien kiinnityksen tarkistaminen ja tarkempi puhdistus tulisi teettää säännöllisesti kultasepällä. 

 

Hopeakorujen puhdistus

Tummuminen on ominaista hopeakoruille. Ihon oma PH-arvo vaikuttaa korun tummumisalttiuteen. Hopeakorut voidaan puhdistaa miedolla tiskiaineliuoksella, hopeanpuhdistusaineella tai puhdistusliinalla. Tämän jälkeen koru tulee huuhdella ja kuivata hyvin. Jos hopeakorussa on helmiä tai kiviä tms. on suositeltavaa puhdistuttaa se kultasepällä, sillä kaikki materiaalit eivät kestä puhdistusaineita.

ÄM-korujen®, Tuhkakorujen™ ja Karvakamu™-korujen hoito-ohjeet löydät kyseisten korujen INFO-sivuilta.